Friderika
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

40 éve halott kisfiúval konzultálna a kormány

2017.10.11. 10:07

A Soros-tervet annyira komolyan veszi a kormány, hogy a jelek szerint akár halott kisgyerekekkel is konzultálna róla. A HírTV-nek legalábbis erről számolt be Kali Jánosné:

„A húgom a III. kerületben lakott a kisfiával, aki balesetben meghalt, mert lezuhant a Gellért-hegyről ezelőtt negyven évvel, és most kapott a nemzeti konzultációra egy értesítést."

Az asszony kegyeletsértőnek tartja a történteket.

"Ez egyszerűen felháborító. Ki tartja a lakcímeket vagy a személyeket nyilván? Mert benne van a Belügyminisztérium nyilvántartásában. De negyven évig nem jutott eszükbe, ez az ember már nincsen.”

Dömötör Csaba, a propagandáért, így a nemzeti konzultációért is felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a konzultáció címlistája hivatalos állami adatbázisból származik. Ezek szerint adminisztrációs hibáról lehet szó, és bár Dömötör kételkedik abban, hogy a HírTV-ben közölt állítás valós, azt ígérte, hogy az esetet kivizsgálják.

Mindenesetre a nemzeti konzultáció informatikai rendszeréről már korábban kiderült, hogy nem áll épp betonbiztos lábakon: szintén a HírTV számolt be róla a múlt héten, hogy fiktív email-címekről is elfogad válaszokat, a csatorna riportere egy óra alatt 81 különböző ilyen címmel töltötte ki a kérdőívet. Rogán Antal minisztériuma a jelek szerint nem veszi túl komolyan a kritikát: a rendszer továbbra sem ellenőrzi, hogy létező címről töltötték-e ki a kérdőívet.