Szél Bernadett kikérte a Soros-tervet

2017.10.11. 19:06

Szél Bernadett, az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje, közérdekűadat-igénylést nyújtott be, hogy végre kiderüljön, valóban létezik-e a Soros-terv, vagy sem, írja honlapján a HírTV.

Szél a pártja nevében a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén vonta kétségbe a kormány által hangoztatott terv létezését. "Amennyiben nem kapom meg közérdekű adatkérésben a Soros-tervet, tudjuk be annak, hogy ilyen nincsen, és kormányzati propagandát hallgatunk, látunk folyamatosan, szintén közpénzből finanszírozva" – mondta.

A jobbikos Mirkóczki Ádám szintén kétkedik a Soros-terv létezésében, a szocialista Molnár Zsolt pedig kijelentette, teljesen világos, hogy nincsen ilyen terv. "Ma is hosszú időn keresztül, zárt ülésen vitatkoztak a képviselőtársaim egy olyan kérdésről, amely ebben a formában - napnál világosabb -, hogy nem létezik, kizárólag a Fidesz PR-kommunikációjában van ilyen. Nincsen Soros-terv, nem szükségszerű erről nemzeti konzultációt folytatni, és nem szól másról, mint figyelemelterelésről" – mondta Molnár.

Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke szerint az ellenzéki képviselők kizárólag a politikai balhé miatt vonják kétségbe a terv létezését. Kijelentette, politikustársainak egy célja van a terv megkérdőjelezésével: hogy beteljesítsék a Soros-tervet. Soros György szóvivője a Financial Timesnak egyébként azt mondta, hogy a magyar kormány kampánya hazugságokon alapul. "Nincs Soros György által Magyarország ellen szervezett globális összeesküvés" – jelentette ki.