A CEU nem örül, hogy módosítják a felsőoktatási törvényt

2017.10.13. 19:56

Módosítják a felsőoktatási törvényt, jelentette be Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken. Ez azt jelenti, hogy egy évvel meghosszabbítják azokat a határidőket, ameddig a nálunk működő külföldi egyetemeknek teljesíteniük kell a lex CEU által megszabott új feltételeket.

Elvileg tehát kedvezményt adtak a CEU-nak, az intézet azonban ezzel nem feltétlenül ért egyet:

A CEU üdvözöl minden olyan kezdeményezést, ami csökkenti a bizonytalanságot. Az igazságügyi miniszter mai javaslata a határidők megváltoztatásáról azonban meghosszabbítja a bizonytalanság időszakát.

A CEU sajtótájékoztatójában továbbá azt írja, hogy a fennmaradását biztosító megállapodás New York állam és a magyar kormányzat között készen áll az aláírásra, azt már csak ratifikálni kell. A magyar kormány ráadásul már aláírt egy szerződést Maryland állammal a McDaniel College ügyében, így a CEU szerint a

New York állammal kötendő megállapodás aláírásának elmulasztását csak a CEU elleni diszkriminációként tudjuk értelmezni.

A CEU közleményében épp ezért arra sürgeti a magyar kormányt, hogy mihamarabb írja alá a Magyarország és New York állam közötti megállapodást.  • Hírek
  • Csok