Két év után emeltek vádat a zuglói villamosmegállós gyilkosság ügyében

2017.10.13. 11:27

Egy 36 éves férfi 2015 júniusában egy konfliktus miatt olyan súlyosan megvert egy férfit, hogy rövid időn belül belehalt a sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség legújabb közlése szerint a férfit most különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják, tíz évtől húsz évig terjedő börtönt kaphat. A sértett ismerősével szemben is vádat emeltek súlyos testi sértés miatt. 

A sértett 2015. június 17-én, késő este együtt ivott egy ismerősével (a másik vádlottal), majd később a XIV. kerületben felszálltak egy villamosra. Két férfi itt szólította meg a számukra addig ismeretlen vádlottat és élettársát, akik éppen alkoholt fogyasztottak.

Beszélgetni kezdtek, és közben a vádlott és élettársa megkínálta a két férfit az italukból. Később mind a négyen leszálltak a Kerékgyártó utcai villamosmegállónál, ahol folytatták az ivást.

A sértett egyre jobban berúgott, és emiatt főként a peron szélén lévő korlátnak támaszkodva állt, míg a többiek tőle kicsit távolabb beszélgettek egymással. Nem sokkal később a vádlott élettársa odament a korláthoz, a földön lévő üvegekből italt töltött magának, és közben beszélgetni kezdett a korlátnál álló sértettel, aki ekkor már nagyon részeg volt, és szexuális ajánlatot tett neki.

A nő az ajánlaton felháborodott, és először a sértett ismerősének mondta el ezt, aki számon kérte őt a viselkedéséért, majd többször meg is ütötte. A korlátnak támaszkodó, súlyosan ittas férfi a váratlan támadás ellen nem tudott védekezni, az ütések hatására a földre esett.

Ezután elmesélték a vádlottnak is a sértett korábbi, szexuális tartalmú megjegyzését, amin a férfi feldühödött. Odament a földön fekvő sértetthez, majd kifejezetten nagy erővel, többször megrúgta és megtaposta a férfit, közben folyamatosan szidta őt - idézi a vádiratot az ügyészségi közlemény. 

A bántalmazás után mindhárman elhagyták a helyszínt, de egy környékbeli lakó értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül elfogták őket.

Jelenleg mindkét vádlott börtönben van más ügy miatt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport