Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Semjén: „Lightos” keresztényüldözés van Európában

D  TT20171013013
2017.10.13. 11:06

A keresztényüldözésről rendeztek kétnapos konferenciát Budapesten. A zárónapon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes tartott sajtótájékoztatót, az MTI tudósítása alapján kiemeljük néhány gondolatát:

  • Nyilvánvalóan keresztényüldözés zajlik napjainkban, öt vallási okokból üldözöttből négy keresztény, a jelenség száz országban figyelhető meg.
  • Nem az a megoldás, hogy a keresztények mind telepedjenek át Európába vagy az Egyesült Államokba, hanem úgy kell segíteni őket, hogy szülőföldjükön, a kereszténység ősi területein megtartsák a keresztény pozíciókat.
  • Hágában állítsák bíróság elé a keresztényellenes népirtást elkövető iszlamistákat.
  • A keresztényüldözés „lightos”, de nem veszélytelen formája az, ami az Európai Unióban zajlik, azaz a keresztény civilizáció tudatos rombolása, feladása. Ez lehetővé teszi, hogy az iszlám, „mint kés a vajban” tudjon nyomulni Európában.
  • A körülmények kikényszerítették, hogy mindennek intézményes formát adjanak, ezért hozták létre az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárságot.
  • Arra a kérdésre, hogy hány kopt családot fogadtak be, elmondta: jóval több mint ezer engedélyt adtak ki. A sajtó képviselőitől empátiát kért.

Borítókép : Kovács Attila / MTI

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!