Új köntöst adnának a Kékestetőnek

2017.10.13. 13:54

Hazánk legmagasabb pontját öltöztetnék új köntösbe a Kékestető Nonprofit Kft. és a Kékes felvirágoztatását célul kitűző támogatók - tudtuk meg a  Csúcstámadás a Kékestetőn című sajtóanyagból az imént. 

Az ötlet Dobróka Tamás vállalkozó, a sícentrum tulajdonosa fejéből pattant ki, aki azt állítja, szívügye a Kékes. "Szeretnénk, ha több figyelem és érdeklődés irányulna a Kékestetőre és a régióra. Itt van az ország legmagasabb pontja, a magaslati gyógyhely különleges klímája mellett a Mátra panorámája páratlan turisztikai látványosság" – mondja Dobróka, aki szerint a Kékes csúcsát jelző, háromszög formájú sziklakő is megérett az újragondolásra.

A megálmodott új köntös
A megálmodott új köntös

Egy országos művészeti pályázat kiírását tervezik, amin bárki elindulhat. A Kékes új köntösbe öltöztetésének vágyát tudatosan erre a hétre időzítették: az október 14-i dátum a hegycsúcs 1014 méteres hivatalos magasságára utal.

Önnek tetszik a látványterven látható új Kékes?

Az új szimbólum felállítása mellett több "álom-ötletük" is van, amivel még inkább rászolgálna a "Magasan a legjobb – minden évszakban" szlogenre a Kékestető környéke.

A Kékestető Nonprofit Kft. a megújulást több lépcsőben képzeli, a csúcskő körüli terület parkosítása mellett felújítanák a Kékestetőn található játszóteret, megújulna az étterem és a vendégház is.

kekes1

Dobróka Tamás egyébként a kis-Közgépként is emlegetett HE-DO Kft. tulajdonosa. A HE-DO az észak-magyarországi régió egyik megkerülhetetlen építőipari szereplője, az elmúlt 4 évben megötszörözte a bevételeit, a tulajdonos pedig állítólag a Fidesz észak-magyarországi regionális igazgatója, Bíró Márk támogatja.