Mostanában melege van? No, ez így is marad

2017.10.15. 16:24

Nagyon várta már az októbert, hogy jöjjenek a hangulatos londoni estéket idéző ködös esték? Napallergiás? Szeret a sötét őszi estékre hivatkozva ki se mozdulni otthonról? Szereti, amikor pára nedvesíti át a ruháit, cipőjét?

Ne reménykedjen, mostanában ilyesmiben nem lesz része.

A következő napokban is marad a napos, az ilyenkor megszokottnál több fokkal melegebb idő: többfelé 24-25 Celsius-fok is lehet; a hétvégéig csapadék sem várható, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Mondjuk ha a hideget kedveli, annyi jó hírünk van, hogy legalább reggelente elég zimankós lesz az idő.

És akkor nézzük a részletek! Hétfőn, kedden és szerdán a pára- és ködfoltok feloszlása után napközben többnyire derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. Reggel általában 4-11 fok között, a Nyírségben, és a magasabb hegyek völgyeiben ennél lehet kicsit hidegebb. Viszont napközben 18-25 fokig melegszik a levegő. Kedden a leghidegebb órákban 5-10, szerdán 6-11 fok lehet, napközben 17-24 fokok lehetnek.

Csütörtökön napközben fátyolfelhős, napos idő lesz, csapadék nélkül, de többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10, a legmagasabb hőmérséklet 18-24 fok között alakul. Pénteken többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódik a szél, de napközben még 18-23 fokig melegszik a levegő (a leghidegebb órákban 7 fokig esik a hőmérséklet).

És hogy mikorra romlik el az idő? Igen, kitalálta: a jövő heti háromnapos, hosszú hétvégére. Bár szombaton még több órára kisüt a nap, néhol már lehet eső, zápor, erős, a Dunántúlon viharos széllökések is. A minimumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű, a nappali maximumok 18-23 fok között alakulnak. Vasárnap már többfelé várható eső, zápor és erős szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb hőmérséklet többnyire 13-18 fok valószínű.