Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Milyen a kolbász tematikájú élménypark? Békéscsabán megmutatják

2017.10.18. 17:09

A CsabaPark rendezvényközpont további fejlesztésére nyert el 739 millió forintot a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretéből Békéscsaba  - írja az önkormányzat hétfői tájékoztatása alapján az MTI.

A pénzből:

  • egy csabai kolbász tematikájú élményparkot hoznak létre,
  • egy 5,2 kilométeres erdei sétautat és egy 3,5 kilométeres rekortán futópályát alakítanak ki a Parkerdőben,
  • rendezik a zöldterületet, cserjesávot ültetnek és utcabútorokat helyeznek ki.

A forrásból felújítják a volt Trófea szálló épületét, irodákat, fogadóhelyet alakítanak ki az épületben. A CsabaPark fejlesztésének egyik fő célja, hogy a jövőben ott rendezhessék meg az országos népszerűségre szert tett Csabai Kolbászfesztivált a jelenlegi helyszín, a Sportcsarnok helyett.

A CsabaPark fesztiválhelyszín komplex turisztikai fejlesztése e héten szerdán kezdődik, a korábban elnyert 1,3 milliárd forintos Top-keretből 215 millióért új látogatóközpontot, 156 millió forintból pedig egy új fogadóépületet építenek fel a park Körte sori részén, legkésőbb 2018. október végéig. Utóbbi épület a tervek szerint bormúzeumként funkcionál majd, és a Csabagyöngye szőlő népszerűsítését szolgálja; a látogatóközpontban pálinkamúzeumot alakítanak ki, írja az MTI.

Egy szeptemberi kormányhatározat szerint a kormány a Modern Városok Program keretében külön is támogatja a CsabaPark Gasztronómiai és Élménypark fejlesztését egymilliárd forinttal. A CsabaPark fejlesztését a kormány nyáron nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította.

Via 444.hu Magyar Építők