Államtitkár: Soros az évezredes magyar kultúrát is fenyegeti

2017.10.19. 21:37

Az évezredes magyar kultúra veszhet el, ha a "Soros-terv" pontjai érvényesülnek Európában - mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár csütörtökön a Fejér megyei Martonvásáron, írta az MTI.

Hoppál Péter a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban, a nemzeti konzultációról szóló lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a pénzpiacok nyilván üdvözlik "a kívülről erőszakolt bevándorlást", a globális tőke szándékainak is megfelelnek az elképzelések, de a magyarság, amelynek fontos az identitása, nem kívánja ezeket a változásokat. "Ha a kulturális egységét sok tízmilliárdos kerítéssel védheti meg hazánk, akkor azzal kell megtenni" - mondta.

A fórumon mintegy százötven ember előtt az államtitkár megjegyezte, hogy Martonvásár "már letette a voksot a magyar kultúra mellett", de ezt másoknak is meg kell tenni a nemzeti konzultáció során.

Hoppál Péter kijelentette, hogy sem Brüsszelből, sem New Yorkból nem mondhatja meg senki, milyen országban éljen a magyarság a következő évtizedekben, évszázadokban.

Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő úgy vélte, a magyar kultúra megvédése érdekében mindenkinek mindent el kell követnie, hiszen "a gyökerek által lett magyarrá a magyar". A kihívásokkal szembe kell nézni, úgy, ahogy az elődök tették, mert csak így lehet sikeres az ország az európai "harctereken" - mondta.

Szabó Tibor (Fidesz-KDNP-Martoni Más Kép) polgármester elmondta, hogy városuk olyan kisváros, amelyet a magyar kultúra és identitás részének tartanak. Reményét fejezte ki, hogy a következő évszázadokban is a magyar népzene, néptánc és népmese határozza meg a mindennapokat, és lesz lehetőségük mindazt továbbadni utódaiknak, amit őseiktől örököltek.  • Hírek
  • Hírek