Emília
18 °C
26 °C

HVG: Látogatóközpontot húznának fel a Vajdahunyad vára mellé

2017.10.19. 05:06 Módosítva: 2017-10-19 13:57:50

A HVG csütörtöki száma azt írja, hogy a Vajdahunyad várának egy részét elfoglaló Mezőgazdasági Múzeum egy látogatóközpontot akarna építtetni a Vajdahunyad vára és a jégpálya közé. Azt írják, több tucat fát kéne kivágni hozzá, és persze megváltozna a "város egyik meghatározó műemlékének közvetlen környezete".

A lap szerint múzeumot fenntartó Földművelésügyi Minisztérium nem cáfolta az értesülést, és azt közölte, minden kérdésre egy megvalósíthatósági tanulmány ad majd választ. A Városliget Zrt.-nél nem tudnak a tervről, ami arra utal, hogy a múzeum saját akciójáról lehet szó.

A lap megjegyzi, hogy a múzeum román stílusú szárnyát már most is szinte kizárólag rendezvényekre, esküvőkre használják, és azért kellhet majd egy új bejárat rá, hogy a fizetős rendezvények közönsége akár a múzeum nyitvatartási ideje alatt is szabadon mozoghasson az épületben.

Frissítés

A Földművelésügyi Minisztérium sajtóközleményben cáfolta, hogy ők, vagy a fenntartásukban lévő Mezőgazdasági Múzeum látogatóközpont építését tervezi a Vajdahunyadvár és a jégpálya közti területen.

Emellett azt az állítást is határozottan cáfolják, hogy fakivágásokra készülnek a múzeum épülete környékén.