Milliókkal tartozik 25 tanárnak a Szinergia iskola

2017.10.19. 17:57

Bár a szükséges feltételeket teljesítette, nem kapta meg a 2016/2017-es tanévben ellátott köznevelési feladathoz kapcsolódó állami hozzájárulást a Szinergia Szakgimnázium és Szakközépiskola, emiatt alakultak ki tartozásai - tájékoztatta Mogyorósi Ferencné igazgató csütörtökön az MTI-t.

Az igazgató s közleményében Szabó Bálint sajtótájékoztatójára reagált, amelyen elhangzott, hogy több mint 5,2 millió forint bérrel, vizsgáztatói és oktatói díjjal tartozik 25 szegedi tanárnak az országos hálózatot működtető iskola.

Az igazgató közölte, hogy

az elhúzódó közigazgatási eljárások miatt az állami támogatás késedelme azt eredményezte, hogy az iskolának valóban vannak tartozásai.

A kialakult helyzetről az összes felügyeleti szervnek, a Miniszterelnökségnek, a szakállamtitkárságnak, a finanszírozást folyósító Magyar Államkincstárnak is tudomása van.

Az intézmény a 2016/2017-es tanévre is teljesítette az állami támogatás folyósításának feltételeit - rendelkezett jogerős működési engedéllyel, szakképzési megállapodással, a keretszámra vonatkozó engedéllyel -, amelyek alapján a köznevelési törvény előírja az állami támogatást az intézmény feladatellátásához.

Az iskola működése a különféle állami ellenőrzéseken mindig maradéktalanul megfelelt az elvárásoknak és az előírt jogszabályoknak, így volt ez a 2016/2017-es tanévben is - áll a közleményben.

Az igazgató leszögezte, a tanulókat soha semmilyen hátrány vagy kár nem érte és nem éri. Az intézmény folyamatosan kapcsolatban áll az érintett közigazgatási szervekkel, és erőn felül mindent megtesz a helyzet rendezése érdekében - közölte.