Mi a túró az a fartőmirigyzsír?

Heti 7 - idézetgyűjtemény

2017.10.22. 11:12
Több száz cikk, pp-poszt és Mindeközben-bejegyzés. Nagyképek, galériák, videók. Az Indexen hatalmas mennyiségű tartalom jelenik meg a hét minden napján a legfontosabb és a legérdekesebb hírekről, történetekről. És szinte nincs nap, amikor ne lenne olyan anyagunk, amiben akad figyelemreméltó, meghökkentő, vicces vagy sokkoló mondat. Hétről hétre minden vasárnap összeszedjük a hét hét legjobb mondását. És ha az is érdekli, milyen szövegkörnyezetben születtek, ne habozzon, kattintson!
  1. Ki gondolta volna, hogy pont egy németországi madárfosszíliából lehet majd kimutatni az ősi zsírok Ford T-modelljét, a fartőmirigyváladék-korelnököt?
  2. Az ötvenes éveiben járó, tehát akkor már igen öregnek számító fanatikus dominikánus szerzetes nem volt igazán okos, de 1484-ben már tíz éve égette az embereket és különösen érdekelte az új irány, a boszorkányok felkutatása.
  3. Azt mondta, az anyja szedett ilyen gyógyszert, és amikor az étkezőasztalnál kettévágta a tablettát, biztosan az ő ételébe is belepattant pár szemcse.
  4. A teljesen tömött színházban megfogta a lány kezét és a nyitott sliccébe húzta és két kézzel ott is tartotta.
  5. A látvány kedvéért a küldöttek harmada a párt ethoszának megfelelően egyszerű földműves, de meghívtak űrhajóst és olimpiai aranyérmest is.
  6. A szimulációs hipotézis olyan, mintha Occam borotvájával vágnánk el Schrödinger macskájának a torkát, mégis izgalmas gondolatkísérlet.
  7. Ezt komolyan csináltad?