Tarlós: Még egy évig vitatkozhatnak a római-parti védmű nyomvonaláról

2017.10.24. 20:50

Az Aranyhegyi-patak és a Barát-patak árvízvédelmi fejlesztése, amelyet külön projektként javasol kezelni a fővárosi vezetés a római-parti védműtől, egy évig eltart, és addig lehet vitatkozni a szakemberekkel a Dunával párhuzamos védmű nyomvonaláról - mondta el a Tarlós István főpolgármester kedden az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, írja az MTI.

Tarlós szerint a Fővárosi Közgyűlés szerdán szavaz az előbbi javaslatáról, és azt nagy valószínűséggel nem utasítja majd el a testület.

A két patak árvízvédelmét megvalósítják, ami meg a parttal párhuzamos szakaszt illeti, azt javasolja, hogy szabadítsák fel a vitát - mondta a főpolgármester, hozzátéve: a part menti nyomvonalat ellenzők ne velük folytassanak politikai vitát, hanem a szakemberekkel vitatkozzanak arról, hogy a Nánási út-Királyok útja nyomvonalon vagy a hullámtérben épüljön meg a védmű.

Ha a vita vége az lesz, hogy a Nánási úton kell megépíteni a védművet, akkor majd el fog gondolkodni - jelentette ki Tarlós István, megjegyezve azt, van elképzelése, hogy a szakma mit fog mondai erre.

A főpolgármester szerint sokan fognak bosszankodni, mert nem mondhatják ezentúl, hogy a projekt nem indult el, és azt sem, hogy nem vitatkozhatnak.

Elkezdik építeni a két védművet, és most még egy évig vitatkozhatnak majd a Dunával párhuzamos védmű nyomvonaláról - mondta Tarlós István, aki szerint a mostani vita egy politikai kampány, és már semmi köze a védműhöz.