Kiborult az ország állapota miatt, megkéselte a polgármestert a falunapon

2017.10.25. 09:18

Délegyházán 2016 szeptemberében „Körtefesztivált” rendeztek. Egy idős férfi ezen a napon már reggeltől italozott és egyre indulatosabb lett az ország működése miatt – kezdődik a Pest Megyei Főügyészség közleménye.

A férfi napközben körülnézett a rendezvényen, majd hazament aludni. A késő esti órákban  úgy ment vissza a fesztiválra, hogy magával vitt egy konyhakést, amit a ruhájába rejtett.

A faluban felállított sátorban az esti programok zajlottak. Délegyháza polgármestere,  dr. Riebl Antal a színpad előtt ült és várta, hogy felkonferálja a rendezvény következő műsorszámát, amikor észrevette az idős embert. Felállt, hogy üdvözölje.

Hogy a tetőfokára érő falunapi rendezvényen dr. Riebl épp milyen lelki állapotban lehetett, arra leginkább talán a falu honlapján olvasható polgármesteri beköszöntő alapján lehet következtetni:

Nekem Délegyháza a barátok meleg kézfogása, az ismerősök kedves integetése, a szomszédok összefogása, a falunapok forgataga, a temetések zokogó gyásza, az egyszerű emberek őszintesége.

A polgármester megfogta hát az idős ember egyik kezét, ám ekkor az események nem várt fordulatot vettek. A férfi ugyanis előrántotta a kését és többször megszúrta dr Rieblt. Ő védekezett, a földre zuhantak, dulakodtak, a támadó folyamatosan szurkált. Végül a tűzoltó és a biztonsági őrök állították le.

A polgármester súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az ügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja az idős férfit, akit házi őrizetben tartanak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport