Lázár ragaszkodik a hódmezővásárhelyi életéhez

2017.10.26. 20:19

Én azért ragaszkodom ahhoz, hogy Hódmezővásárhelyen maradhassak, és ott éljem az életemet, mert a hétköznapi valóság minden egyes pillanatban, amikor az ember kilép a kapun, szembejön vele

– mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 102. kormányinfón az RTL Klub kérdésére válaszolva. A téma a kéményseprés volt, az idézett mondat pedig 3:03-tól hangzik el az alábbi videóban: 

A kormány második emberének számító miniszter kijelentése azért is érdekes, mert jól illeszkedik azon nyilatkozatai közé, amelyekkel azt igyekszik megindokolni, hogy 2018-tól miért nem szeretne kormánytag lenni.

Röviden összefoglalva: azért akar „terepen" dolgozni, hogy továbbképezhesse magát a nagypolitikában. Hogy milyen megfontolások állhatnak Lázár témával kapcsolatos megszólalásai mögött, azt ebben a cikkünkben fejtettük ki. 

Lázár mostani kijelentésében a hódmezővásárhelyi élethez való ragaszkodás" könnyen fordítható le úgy, hogy négy év miniszterség után szeretne kiszállni, de valaki azt forszírozza, hogy ne tegye. Hogy kinek szólhattak a miniszter szavai, az nem derült ki a mai kormányinfón. De annyi igen, hogy Lázár ragaszkodik ahhoz, hogy Hódmezővásárhelyen maradhasson.