Big problem, police, police!

2017.10.27. 10:22

Idén januárban két férfi rendőrnek adta ki magát Budapesten tanuló diákok előtt, akiket azután csúnyán kiraboltak; pár nappal korábban pedig egy szóváltás miatt súlyosan bántalmaztak egy férfit. - áll a Fővárosi Főügyészség pénteki közleményében. 

A közleményben ismertetett vádirat szerint a két vádlott - egy 22 és egy 24 éves férfi - 2017. január 17-én éjjel a VII. kerületi Dob utcában haladtak el egy francia diákokból álló, öt fős társaság mellett. Miután felfigyeltek a diákokra, megbeszélték, hogy kirabolják őket. Ki is pattantak a kocsiból, és rendőri intézkedést színlelve

Big problem, police, police!

felkiáltással megállították őket, miközben igazolványnak tűnő tárgyat mutattak nekik. Az egyikük az egyik diáklány válláról megpróbálta lerántani a táskáját, de miután a lány ellenállt, inkább motozást imitálva próbálta elemelni az egyik fiú kabátjából az irattartóját meg a mobilját. A szakszerű intézkedésnek köszönhetően az egyik kabát el is szakadt. Erre a sértett felháborodott, mire az álrendőr leosztott neki egy combrúgást.

Mindeközben társa, a másik vádlott a társaság egy harmadik tagját belökte egy kapualjba, és megpróbálta a nadrágja zsebeiből előtúrni az irattartóját, valamint a mobiltelefonját. Miután a francia diák ellenállt, ököllel orrba vágta, majd miután a sértett egy társa megpróbált a bántalmazott védelmére kelni, őt is fejbe vágta. 

Miután megkaparintották, amit akartak, a társaság két fiútagját még - csak a miheztartás végett - megütötték párszor, majd pedig visszaültek az autóba és elhagyták a helyszínt. 

A rendőrök azonban külföldi rendszámú autójuk alapján be tudták azonosítani őket, letartóztatásukat követően pedig a vádiratukba került egy másik bűncselekmény is; eszerint a vádlottak három nappal korábban, szintén a VII. kerületben egy szóváltást követően olyan súlyosan bántalmaztak egy férfit, hogy az többszörös arccsonttörést szenvedett.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a két férfival szemben - akik közül az egyik visszaeső elkövetőnek minősül – több rendbeli rablás bűntette, illetve annak kísérlete, a pár nappal korábbi bántalmazás miatt pedig súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.