Olivér
5 °C
8 °C

Orbán: Nemzetbiztonsági ügy a „Soros-hálózat”

D KOS20171027002
2017.10.27. 08:52

„A Soros-hálózatnak kiterjedt befolyási övezete van az Európai Parlamentben és az Európai Unió más intézményeiben, célja egy kevert népességű Európa létrehozása és a migránskérdésben vele szemben álló magyar kormány elítéltetése” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban, amit a Kossuth rádió 180 perc című műsorában lehetett hallani.

Orbán „a Soros-birodalomról kiszivárgott dokumentumokra” azt mondta az MTI szerint, hogy a hálózat tagjai Brüsszelben azért dolgoznak, hogy „a bevándorláskérdésben a Sorosékkal szemben állást foglaló magyar kormányt (...) elítéltessék, megbélyegezzék, és rászorítsák, hogy változtassa meg a migránspolitikáját”.

A kormányfő közölte: a nemzetbiztonsági szolgálatok közreműködésével a nyilvánosság elé kell tárni az európai életet befolyásolni igyekvő „Soros-hálózatot”.

Csütörtökön lényegében ugyanerről beszélt Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. 

Arra a felvetésre, hogy Navracsics Tibor magyar uniós biztos szerint nincs Soros-terv, Orbán azzal az ellenérvvel csapott le:

látja, még ő sem tudja, tehát ez annál is inkább amellett érv, hogy tudjuk meg.

A miniszterelnök ehhez azt is hozzátette, hogy létezik egy 200 „baráti" EP-képviselőt tartalmazó Soros-lista. Ezek a képviselők munkálkodnak leginkább egy kevert" Európa megteremtésén – elsősorban az EP belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottságában (LIBE). Ez a bizottság az, mely Orbán szerint a Tanács 2018-as döntését megelőzve már meg is fogalmazta azokat az alapelveket, amelyekre építeni akarja a bevándorláspolitikát:

Orbán azt is kifejtette, hogy kétfajta országcsoport létezik az EU-ban: 

  1. a migránsmentes övezet, azaz Közép-Európa;
  2. a bevándorlóországok csoportja.

Azt kizártnak tartja, hogy az egyik csoport a másikra erőltesse az elképzelését, ezért az a kérdés, hogy az együttélés hogyan valósul meg.

Orbán értékelte a cseh és az osztrák választás eredményét is: szerinte a választóktól olyanok kaptak megbízást, akik

nagyon hasonlítanak a jelenlegi V4-vezetőkre, és a bevándorlás ügyében egy húron pendülnek velünk.

Vagyis a választások eredményeképpen megerősödtek a migrációt elutasító országok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?