Ismét pert nyert az Auróra Kocsis Máté kerületével szemben

2017.10.31. 17:59

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hatályon kívül helyezte a 8. kerület jegyzőjének korábbi határozatát, amivel megpróbálták ellehetetleníteni az Aurórát. A Helsinki Bizottság közleménye szerint Józsefváros jegyzőjének nem volt jogalapja az Auróra-Kert bezáratásához, legalábbis ezt állapította meg a bíróság.

A bíróság szerint a jegyző által hivatkozott településkép-védelmi problémáknak nincs közül az Auróra-Kert kereskedelmi működéséhez.

A Kocsis Máté vezette 8. kerület még idén nyáron záratta be azonnali hatállyal, gyanús körülmények között az Aurórát, pontosabban annak a kerthelységét és a vendéglátó-egységét, ahonnan az Auróra bevételének egy fontos része is származik. A hely egyébként több civil szervezetnek ad otthont.

Ez már a második olyan bírósági ítélet, ami az Aurórának ad igazat Józsefvárossal szemben. Augusztusban a vendéglátóegységet bezárató önkormányzati határozatot volt kénytelen megsemmisíteni a Fővárosi Kormányhivatal, mert arról is megállapították, hogy törvényellenesen született.