Ödön
2 °C
11 °C

Orbán arról beszélt, hogy Isten mellettük áll

2017.10.31. 11:33

Magyarországnak egy keresztény értékeket követni igyekvő kormányra van szüksége – mondta Orbán Viktor a reformáció jubileumi emlékévének központi ünnepségén a Papp László Arénában. A kormányfő a beszédében lényegében arról beszélt, hogy minden, amit a kormány csinál, az nemcsak keresztény, hanem Isten támogatását is élvezi. Azt mondta például, hogy a kormányzat „világerők” ellen is küzd, de Istennek köszönhetően még mindig talpon van.

Orbán azt is megköszönte, hogy imádkoznak érte (a kormányért), és most először a beszédében nem Soros Györgyre, hanem az Istenre utalt, amikor azt mondta: „Életünket és munkánkat egy nálunk hatalmasabb erő határozza meg.” 

Bár a jelenlévők a reformációt ünnepelték, Orbán politikai kampánybeszédet mondott, belekeverve mindebbe Istent. „Magyarországnak a keresztényellenes, internacionalista erők kormányzása után egy kereszténységet követő kormányzásra van szüksége” – utalt Orbán az előző kormányokra, mármint azokra, akik még 2010 előtt voltak hatalmon. A kormányfő megdicsérte magukat, amiért megvédik a családot, a nemzetet.

De kiderült, hogy hiába a gyarapodás, nem a pénz a legfontosabb. „Mi nemcsak olyan jövőt akarunk, ahol mindenkinek lesz munkája, hanem azt, hogy minden munka az Isten dicsőségét szolgálja" – mondta. Végül arról beszélt, hogy jó lenne, ha végre egységes lenne a magyar nép. „A felismert igazság szabaddá tesz” – fogalmazott. Szerinte az igazságot már felismertük, de még meg kell tanulnunk, miképpen lehet a felismert igazságot együtt maradva képviselni. 

„Isten óvja Magyarországot!” – ezzel fejezte be beszédét. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?