A saját anyját fenyegette, verte, zsarolta,

2017.11.02. 09:31

Előzetes letartóztatásba helyezhetnek egy férfit, aki a saját édesanyját verte, zsarolta, fenyegette hosszú időn keresztül. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség javaslata arra alapozódik, hogy szinte egy hónap sem telt azután, hogy a férfit próbára bocsátotta a bíróság, „ismételten alkoholizáló életmódot kezdett folytatni, amelyhez szükséges pénzt az anyjától követelte, melynek során őt megveréssel, megöléssel fenyegette, tettleg bántalmazta, többek között fejét ököllel megütve, lábát rugdosva. Előfordult az is, hogy a sértettet éjjel felkeltette, arra kényszerítette, hogy vacsorát hozzon neki. A fenyegetések kiterjedtek arra is, hogy a sértett adja át bankkártyáját, amellyel azután a gyanúsított vásárolt magának”.

A férfi előzőleg is azért került bíróság elé, mert "az édesanyja sérelmére elkövetett zsarolás bűntette, kifosztás bűntettével" vádolták. A vádlott ezt követően visszaköltözött abba az ingatlanba, amelyet édesanyjával közösen használtak.

A cselekményekkel összefüggésben a bíróság 2017. szeptember végén 30 napi időtartamra a gyanúsított vonatkozásában távoltartást rendelt el, azonban ennek szabályait megszegte, továbbra is bejárt édesanyja lakásának lépcsőházába, a lakás ajtaját verte, csöngetett, a redőnyt dobálta, valamint az alagsorba is beköltözött.

Őrizetbe vételét közvetlenül megelőzően a gyanúsított ismételten megjelent a lakásnál, az ajtót nyitó sértettet megragadta és veréssel fenyegetve betolta a lakásba, majd őt a rendőrök előállították. A sértett ezzel összefüggésben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt folyamatban levő eljárásban a bűnismétlés veszélyére, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta az ügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatásának ismételt elrendelését.