A Momentum elnöke esélyesebbnek tartja magát Juhász Péternél a Belvárosban

2017.11.03. 06:31

Kedden mutatta be a Momentum mind a 106 egyéni jelöltjét. Itt kiderült, a Momentum az V. kerületben a legerősebb emberét, a párt elnökét, Fekete-Győr Andrást indítja. Abban a kerületben, ahol az Együtt erős embere, Juhász Péter indul, az a Juhász Péter, aki addig dolgozott Rogánék korrupciójának feltárásán a kerületben, hogy Épp a Momentum alelnöke fogalmazott úgy, hogy Juhász képes volt elérni, hogy Rogán ne induljon 2018-ban az V. kerületben.

Ahogy ez kiderült, Juhász Péter először viccnek nevezte, hogy Fekete-Győr elindul ellene ott, ahol egy ilyen ellenzéki jelöltmegosztás könnyen a fideszes jelölt győzelméhez vezethet. Fekete-Győr ezután egy posztban próbálta tisztázni, hogy nem Juhász ellen, hanem a Fidesz ellen indul, majd Juhász nyilvános vitára hívta Fekete-Győrt, hogy ott vegye rá, hogy ne induljon ellene.

A Momentum elnöke a Magyar Nemzetnek adott rövid interjút, ebben pedig úgy fogalmaz:

Hiszek abban, hogy velem jobban tudnak azonosulni a választókerület konzervatív polgárai, és így nagyobb esélyem van a győzelemre a Fidesz jelöltjével szemben.

Fekete-Győr azért hozzáteszi, hogy majd tavasszal, ha a mérések azt mutatják, hogy mégis Juhász az esélyesebb, akkor "el tudja képzelni", hogy úgy dönt, visszalép, de az interjúban többször is azt hangsúlyozza, hogy ez a döntés most még nem időszerű.

Juhász Péter vitára invitálására azt mondta:

Ezt még nem döntöttem el, de biztos, hogy fogok vele személyesen beszélgetni. Még nagyon messze van a választás napja, ezért én azt javaslom, adjunk időt minden jelöltnek önmaga megmutatására. A pártok foglalkozzanak a közösségszervezéssel, programírással és a jelöltállítással, előrerohan, aki parlamenti matematikáról akar vitázni.

A teljes interjút itt tudja elolvasni.