Roma központra kaptak EU-s pénzt, építettek belőle egy gyúrótermet a kéziseknek

2017.11.03. 20:28

Kisvárda 700 millió forintos uniós támogatást kapott egy nemzetiségi roma oktatási és módszertani központra, az épület a pénz egy részéből el is készült, csak éppen abban a helyi kézilabdacsapatok edzenek. A többi pénzt pedig a művelődési ház felújítására költötték, írja a Hír Tv a péntek esti Célpont című műsorának tartalmát ajánlva. 

"Az edzőtermen ugyan ott a tábla, hogy az a romák integrációját szolgáló intézmény, de valójában oda cigány be sem teheti a lábát, 

a csapat vezetőedzője a Célpont roma riporterét is kidobta onnan,

írja a csatorna. A riporter kérdésére, hogy mégis milyen alapon szólítja fel őt távozásra, az edző azt felelte, hogy

egy jó nagy darab ember vagyok.

1103 romakozpont ajanlo

A roma központ az előtte parkoló csapatautókkal

A Célpont megkereste a körzet országgyűlési képviselőit is. Mind az MSZP-s, mind a jobbikos politikus elismerte, hogy tudott a történtekről, de nem mertek Seszták Miklós miniszterrel, a körzet fideszes képviselőjével ujjat húzni, ezért inkább hallgattak. "Azért is lapítottak, mert úgy látják, körzetükben a többség helyesli, hogy a romák felzárkóztatására adott pénzt nem a romákra költötték, és ha ők ezt megbolygatják, szavazókat fognak veszíteni a közelgő választáson", írja a Célpont.

A helyi cigányok a Célpontnak azt mondták, nem csak az épületben nem látják őket szívesen, de a városban sem. Kisvárdán szerintük lényegében egy roma kitelepítési program zajlik, cigány családoknak pénzt fizet az önkormányzat, ha elköltöznek a városból. 

Az ügyben az önkormányzati illetékesek nem akartak egyelőre megszólalni.  • Tippek
  • Csok