Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

70 év körüli nő és 14 éves fiú halt meg a mérgező pálinkától

2017.11.05. 21:30

Egy 70 év körüli nő és egy 14 éves fiú halt meg a hétvégéna dámóci mérgezésben - idézte   az M1 aktuális csatorna vasárnap esti Híradóját az MTI.

A tudósítás szerint a fiú vasárnap hajnalban halt meg. A szomszédok azt mondták: a családból több embert elvittek a mentők, a fiú 19 éves testvére életveszélyes állapotban van.

Összesen kilencen ittak a - helyiek elmondása szerint - pálinkaként árult italból. A Borsod megyei kórház előtt álló tudósító elmondta: hat ember életveszélyes állapotban van. Közülük hárman a toxikológiai, hárman a műveseosztályon vannak, többen lélegeztetőgépen.

Tiba Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója a csatorna hírműsorában azt mondta: metil-alkohol-mérgezés történt. A metil-alkohol sejtméreg, amely károsíthatja a vesét, a májat, légzési nehézséget, vakságot is okozhat.

A bodrogközi település polgármestere, Tömös Béla Gyuláné (független) az M1-nek azt mondta, minden házban szóltak, hogy ismeretlen helyről származó pálinkát vagy más szeszes italt ne fogyasszanak, ha pedig már fogyasztottak, kérjenek orvosi segítséget. Ezt követően háromszor is fordult a mentő - mondta a település vezetője.

Korábban a Borsod megyei rendőrség azt írta: az esettel összefüggésben a rendőrök előállítottak egy helyi férfit - akitől az áldozatok a beszerzett információk szerint a mérgező folyadékot vásárolták - és gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Délután azt közölték: az eljárás további szakaszában a nyomozók egy másik, lácacsékei férfit is őrizetbe vettek, akitől a gyanú szerint a mérgező ital származik.