Sorra tépkedik a Momentum-plakátokat, eltüntetik a Momentum-matricákat

2017.11.06. 18:03

Három nap alatt eltűnt szinte az összes Momentum-matrica a budapesti aluljárókból, és a közterekre kihelyezett plakátokat is elkezdték ismeretlenek letépkedni - értesült az Index.

A Momentum szombaton jelentette be, hogy kéthetes plakátkampányt indít közösségi finanszírozásból a Momentum Budapesten, Pécsen és Szegeden, reagálva a kormány "Soros-tervről" szóló propagandaplakátjaira. a A Remény-tervnek nevezett kampányhoz a Momentum szimpatizánsai kétmillió forint adománnyal járultak hozzá.

A párt a plakátok mellett Budapest forgalmas aluljáróiban (Blaha Lujza tér, Deák Ferenc tér, Széll Kálmán tér, Nyugati pályaudvar, Keleti pályaudvar, Batthyány tér) padlómatricákat is kihelyezett.

A 20-ból 16 matrica hétfőre egyszerűen eltűnt

- mondta az Indexnek Papp Gergő, a párt kommunikációs igazgatója.

Emellett több plakátot is megrongáltak. Ezeket a plakátcég igyekszik mielőbb pótolni, de már most elfogytak az előre, pluszban rendelt plakátok, így a továbbiak pótlása további pénzbe kerül - mondta Papp. A párt küldött egy fotót egy szombaton megrongált plakátról.

remenyterv
Fotó: Momentum

Mivel a kampány csak most indult, és a város különböző pontjain rongálták meg a matricákat, plakátokat, Papp azt mondta: nem zárják ki, hogy szervezett tépkedő akcióról van szó.

A párt jogászai vizsgálják, tesznek-e feljelentést.