Az MSZP üzent Medgyessynek: A Jobbikkal? Soha!

2017.11.07. 16:02

A Jobbiktól elhatárolódó reakcióra késztette az MSZP-t Medgyessy Péter volt miniszterelnök Indexnek adott interjúja. Medgyessy arról beszélt egyebek mellett, hogy ha a baloldal győzni akar, össze kell fognia a Jobbikkal. "Ha van egy közös minimumprogram", a közös kormányzást is el tudja képzelni.

Az MSZP keddi közleményében - nem kimondva Medgyessy nevét - azt írta:

A Jobbik egy tolvaj milliárdos pártja, a Fidesz pedig a tolvaj milliárdosok pártja – egyikre sem szabad szavazni! Ezekkel? Soha!

Az MSZP ezután sorolta pár pontban a Jobbik múltbéli cselekedeteit. Például hogy a Jobbik ózdi polgármestere "három éve még egy Hitlernek öltözött emberrel pózolt. A jobbikos Kulcsár Gergely két évvel ezelőtt beleköpött a Duna-parti holokauszt emlékműbe." "Az nem kormányváltás, hogy a tolvaj milliárdosok szélsőjobboldali pártja helyett egy tolvaj milliárdos szélsőjobboldali pártja kerüljön hatalomra" - írta az MSZP.

A párt érthetően nem reagált arra, hogy Medgyessy "középszerűnek" nevezi az MSZP mai és egykori vezetőit, Orbán győzelmét jósolja, és az LMP-s Szél Bernadetten kívül nem lát másban perspektívát.

Gréczy Zsolt DK-szóvivő viszont kérdésekre válaszolva mondott erről pár szót a keddi sajtótájékoztatóján. Gréczy Zsolt az MTI tudósítása szerint úgy látta, hogy

Medgyessy Péter "ismét megrugdalta az MSZP-t,

amit nem tart helyesnek. A DK-hoz a volt miniszterelnöknek nincs köze, Medgyessy Péter a Magyar Szocialista Pártnak volt miniszterelnök-jelöltje, majd miniszterelnöke - mondta.