A Fidelitas-elnök nem indul Rogán egykori fellegvárában

DSZZS20170427009
2017.11.08. 10:48
Juhász Péter Együtt-elnök telefonos kampányt indít Böröcz László Fidelitas-elnök ellen, akiről úgy véli, ellenfele lesz a Belvárosban. Böröcz értetlenkedik, mert nem tud a jelöltségéről, és lazulást javasol "az ismert kábítószer-lobbistának".

A korábbi választásokon fontos csatatérnek számított a belvárosi körzet. Itt indult ugyanis Rogán Antal, aki polgármesterként és képviselőként is többször legyőzte különböző baloldali ellenfeleit.

2014-ben átalakították a körzetet, az V. kerülethez hozzácsapták a jobboldalinak számító budai I. kerületet, illetve a VIII. és a IX. kerület egy részét. De Rogánnak így is sikerült 2014-ben megnyernie a választókerületet.

Rogán 45,2 százalékot kapott, míg az összefogás jelöltje, Kerék-Bárczy Szabolcs 32,5, az LMP-s Schiffer András 13,6 százalékot, a jobbikos Hegedűs Lórántné pedig 7,8-at. Vagyis pusztán matematikailag az ellenzéknek, de még a baloldalnak is elvileg nyerhető a körzet. De a megosztottság miatt a Fidesz számít az esélyesnek.

Pár nappal ezelőtt Juhász Péter Együtt-elnök és az itt indulni szándékozó Fekete-Győr András Momentum-elnök között elhúzódó vita kezdődött az indulásról. Juhász ugyanis zokon vette, hogy Fekete-Győr éppen ebben a körzetben akar indulni, "vicc kategóriának nevezte", majd vitára hívta ki momentumos ellenfelét. Fekete-Győr viszont azt mondta, hiszi, hogy vele jobban tudnak azonosulni a választókerület konzervatív polgárai, és "így nagyobb esélyem van a győzelemre a Fidesz jelöltjével szemben".

Rogán nem indul, de ki indul?

A belvárosi kampány azonban csak most kezdett igazán felpörögni, Juhász ugyanis a fideszes ellenfélnek is neki akar menni. A Magyar Idők korábban már megszellőztette, hogy ezúttal nem Rogán Antal indul a körzetben, hivatalosan ugyanis neki Orbán Viktor kampányának szervezése miatt nem jut ideje majd a körzetre. Vagyis a Fidesznek biztosan más jelölt után kell néznie.

Fidesz-jelölt még nincs, de Juhász Pétert ez nem különösebben zavarja. Kedden bejelentette, hogy telefonos kampányt indít Böröcz László Fidelitas-elnök, V. kerületi alpolgármester ellen, akiről azt vélelmezi, hogy képviselő-jelölt lesz. Juhász a Facebookon már el is kezdett pénzt gyűjteni a kampányra, amelynek célja, hogy megismertesse (lejárassa) a "Rogán-klónt".

Böröcz inkább lazulást javasol Juhásznak

A kampány csak azért érdekes, mert nincs semmilyen döntés a Fideszben a jelöltről, és maga Böröcz László sem tud arról, hogy ő indulna. A Fidelitas-elnök a Facebookon üzent Juhásznak, amely szerint

mivel engem senki sem kért fel a Juhász által hallucinált szerepvállalásra, így javaslom az ismert kábítószer-lobbistának, hogy most lazuljon el egy picit.

Böröcz azt is írta, hogy "mindig szórakoztató, amikor a csúfos vereségeiről elhíresült liberális kamerák elé áll és pénzt kunyerál, de a fenti jelszavakkal ma összeszedett forintokat, inkább utalja vissza az embereknek."

Vagyis a bejegyzésből kiderül, hogy Böröcz nem lesz jelölt a körzetben. Kerestük a Fidelitas-elnökét, hogy akkor ki lesz a Fidesz jelöltje, de nem kívánt semmit hozzáfűzni a bejegyzéshez.

(Borítókép:  Böröcz László, a Fidelitas elnöke sajtótájékoztatót tart a kormánypárt ifjúsági társszervezetének új plakátkampányáról a belvárosi Erzsébet téren 2017. április 27-én.  - fotó : Szigetváry Zsolt / MTI)