Leverte a ligetvédőt, 250 óra közmunkát kapott

2017.11.08. 09:40 Módosítva: 2017.11.08. 09:42

Amikor tavaly elkezdték a Városliget átépítését, és aktivisták próbálták a jelentős fakivágással és földmunkákkal járó munkát megakadályozni, a beruházó biztonsági őröket vett fel. Ez aztán azzal járt együtt, hogy biztonsági őrök néha megtámadtak aktivistákat. Most egyiküket nem jogerősen elítélte a bíróság. 

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a „biztonsági őrként dolgozó vádlott tavaly júniusban bántalmazta a Ligetvédő csoport egyik aktivistáját”. A Közlekedési Múzeum bontási munkálatai miatt lezárt építési területen találkozott a Városliget megújításáért projekt ellen tiltakozó „Ligetvédő” csoport egyik aktivistájával, aki „tiltakozásképpen felmászott a már bontás alatt álló épület tetejére. A biztonsági őrök felszólították, hogy hagyja el a tetőt, a férfi azonban ennek nem tett eleget.”

Az ügyészség szerint „emiatt szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a szintén a tetőn tartózkodó vádlott ököllel gyomron ütötte a sértettet, aki az ütéstől a földre esett és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett”.

A kerületi ügyészség a férfit garázdasággal, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolta, ezt a vádat fogadta el a Pesti Központi Kerületi Bíróság, amely „tárgyalás mellőzésével hozott végzésével – a vádlottal szemben 250 óra közérdekű munka büntetést szabott ki”.