Rágyújtotta a házat volt barátnőjére és annak családjára, 8 évet kapott

2017.11.08. 17:20 Módosítva: 2017.11.08. 18:31

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítéltek szerdán egy férfit, aki rágyújtotta a házat volt barátnőjére és további hat emberre tavaly májusban a Komárom-Esztergom megyei Bokodban, írja az MTI.

A vádirat szerint a 47 éves férfi féltékeny volt a volt bélettársára és sokat ivott.

A szakítás után rendőri intézkedés kellett ahhoz, hogy elköltözzön volt barátnője családjától.

A kiköltöztetés utáni éjjel a férfi részegen visszament a házhoz, a teraszon lévő bútorokat motorbenzinnel lelocsolta és felgyújtotta, majd az ajtót berúgva behatolt az épületbe, ahol szintén benzint locsolt szét, majd meggyújtotta. Ekkor a házban a nőn kívül négy - ebből egyik férfival közös - gyermeke és további két felnőtt tartózkodott. A benzin szétlocsolása után lökdöste, sértegette és a hajuknál rángatta a család felnőtt tagjait. A tüzet két gyermek kezdte el oltani. A részeg gyújtogató megpróbálta megakadályozni, hogy a házban lakók értesítsék a tűzoltókat.

A férfi végül kifutott a házból, közben egy benzines palackot dobott be a nappaliba. A házban lévők el tudták hagyni az égő ingatlant, az időközben visszatérő férfi azonban azt hitte, meghaltak. Az épületnél a vádlott továbbra is agresszívan viselkedett, végül rendőrök előállították. 

A másodfokú határozat indoklása szerint a vádlott szándéka "legalább eshetőlegesen" a sértettek megölésére irányult, erre utal, hogy a tűzgyújtáskor a benzin mellett égésgyorsító anyagot is használt, meg akarta akadályozni, hogy az egyik sértett telefonon értesítse a tűzoltókat, és gátolta a tűz oltását. Az ítélőtábla szerint alaptalan volt az elsőfokú büntetés enyhítésére irányuló fellebbezési kérelem, mivel a vádlott cselekménye többszörösen minősített esete volt az emberölés kísérletének.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport