Egy szart, kidobtam a kukába

2017.11.08. 08:36

Megerősítette a történetét a Hír Tv-nek, illetve a Magyar Nemzetnek Weszely Ernő, akit nemrég a saját lakása előtt (az ajtóban) inzultáltak politikai aktivisták. Weszely Ernő egy vak zenész, aki a nemzeti konzultációról szóló kampány egyik áldozataként jelent meg a sajtóban. 

Az LMP-közeli  Reflektor blogon  Weszely egyébként szintén LMP-s lánya hétfőn arról adott hírt, hogy egy héttel azelőtt az édesapját a Fidesz aktivistái megtámadták. A Fidesz tagadta, és hazugságnak nevezte a történteket:

Ez hazugság, ilyen nem történt, az önkéntesek határozottan cáfolják a vádakat - írták.

A Magyar Nemzetnek viszont Weszely azt mondta, nem hazudott, és nem is akart Fidesz-ellenes hangulatkeltést, pusztán azt akarta, hogy megismerjék a véleményét a nemzeti konzultációról. Szerinte az kidobott pénz, inkább a rászorulókra kellene költeni. Nem is demokratikus, mondta.

Mint említettük, a férfi vak, és amikor azon a napon hallotta a postaláda surrogását, azt hitte, a postás az, és kiment. Az ajtóban azonban két idős aktivista nő volt, akik azt kérdezték, kitöltötte-e már a nemzeti konzultációt. Weszely azonban nem különösebben szimpatizál ezzel a kampánnyal, és ezt a nők értésére is adta:

Egy szart, kidobtam a kukába.

Erre állítása szerint a nők nekiestek, az egyik a haját húzta, a másik a fülét. Weszely szerint nem tudták, hogy ő vak, és cibálás közben azt mondták neki, hogy ott van a postaládájában az anyag, olvassa el.

Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz szerint a történetet hazugságnak nevezte, és rámutattak, hogy Weszelynek a lánya a kommunikációs tanácsadója, Weszely annyit mondott a lapnak, hogy „aki amivel bánik, azzal kenődik”.