Bernát, Felícia
EUR 384,61 Ft
USD 363,91 Ft
8 °C
30 °C

Nyári táborban fedezhetik fel rejtett erőforrásaikat az állami gondozott gyerekek

2017.11.10. 13:10
Tüzet rakni, csatárláncba állni, megvárni, követni, segíteni egymást, óriási feladat azoknak a gyerekeknek, akik állami gondoskodásban nevelkednek. Nekik tart nyaranta tábort az Élményakadémia Közhasznú Egyesület. A táborokban a gyerekek a természetben próbálhatják ki, milyen csapatban, egymást segítve boldogulni. Papp Bojána videója az Abcúgon.

Ezek a táborok nemcsak azért jelentenek nagy élményt a gyerekeknek, mert hétköznapjaikból kiszakítva olyan ismeretekre tesznek szert, amelyeket a későbbiekben használni tudnak (térképolvasás, elsősegélynyújtás, tűzrakás stb), hanem mert a tábor egy hete alatt olyan közösségi élményben van részük, amelyet igen ritkán tapasztalhatnak meg életük során. Egy gyermekotthonban élő gyereknek a kiközösítés, a megbélyegzés alapélmény, a többségi társadalom szemében sokszor deviánsnak, félelmetesnek tűnnek, előítélettel kezelik őket, nehezített terepen kell helytállniuk az iskolában és későbbi életük során is.

A tábor célja, hogy a fiatalok felfedezhessék a bennük rejlő erőforrásokat, amelyekkel adni, támogatni tudnak másokat – a tábort tartó szakemberek ugyanis abból a feltételezésből indulnak ki, hogy a nevelőotthonokban élő fiatalok általában támogatást kapnak, és ritkán van lehetőségük megtapasztalni, hogy ők is képesek támogatni.

Az ötnapos tábor csúcspontja egy expedíció, vagyis egy éjszakai kalandtúra – egy ilyen kirándulásra kísértük el a Komádi és a Dévaványa Gyermekotthonok lakóit augusztusban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek