Ma temetik az italmérgezésben meghalt dámóciakat

2017.11.14. 07:36

Összesen öt ember halt meg a dámóci italmérgezések miatt, temetésük ma, kedden van, írja a 24.hu. Az öt ember halálának oka metil-alkohol-mérgezés volt, a metil-alkohol sejtméreg, amely károsíthatja a vesét, a májat, légzési nehézséget, vakságot és halált okozhat.

A 24 cikke szerint a meghalt öt ember közül hárman egy család tagjai voltak. Azt írják, a közmunkából és segélyből élő hozzátartozóiknak nincs pénzük a 850 ezer forintba kerülő temetésre, ezért segítséget kértek az önkormányzattól. A polgármester, Tömös Béla Gyuláné átvállalta a költséget a falura, de tudják, hogy ha nem kapnak rendkívüli támogatást, akkor decemberre elfogy a falu felhasználható pénze, nem tudnak számlákat fizetni. A polgármester ezért az országgyűlési képviselőhöz, Hörcsik Richárdhoz fordult segítségért.

A képviselő pedig elmondta a 24.hu-nak, hogy bár felmerült, hogy a kistérség többi települése dobja össze a pénzt, végül a Belügyminisztérium ígéretet tett arra, hogy még idén átutal 750 ezer forintot Dámócnak a leginkább katasztrófahelyzetekre létrehozott rendkívüli önkormányzati támogatás keretből.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport