Akkora siker a nemzeti konzultáció, hogy a Fidesz rádob egy telefonos kampányt is

2017.11.15. 12:39

A Fidesz telefonos tájékoztató kampányt indít a nemzeti konzultációról – jelentette be a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A kormány épp tegnap jelentette be, hogy eddig 1,1 millióan küldték vissza a Soros-tervről szóló, jövő péntekig kitölthető kérdőívet, amit Dömötör Csaba államtitkár akkor "óriási jelentőségűnek" nevezett.

Hidvéghi Balázs pártszóvivő a telefonos kampányról szóló kezdeményezést azzal indokolta, hogy a magyar emberek hangjára és kiállására minden eddiginél nagyobb szükség van, hiszen egymást érik a Magyarország elleni támadások, "ránk akarják kényszeríteni a Soros-tervet és a migránsok betelepítését".

Az MTI tudósítása szerint Hidvéghy kijelentette, az akciónak két célja van: egyrészt szeretnék tájékoztatni az embereket a legfrissebb fejleményekről a Soros-tervvel kapcsolatban, és elmondani mi történik ezekben a napokban, hetekben Brüsszelben. Másrészt szeretnének mindenkit arra buzdítani, hogy ha még nem tette meg, akkor vegyen részt a nemzeti konzultációban. A telefonban amúgy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter lesz hallható, amint a nemzeti konzultációról, a tétről és a részvétel fontosságáról beszél.

A kampány érdekessége, hogy a Fidesz csak azokat hívhatja fel, akik korábban erre adataik megadásával felhatalmazást adtak, és ez a kör Hidvéghi szerint "több százezer" embert jelent. Csakhogy ennek így semmi értelme. Annak fényében, hogy eddig 1,1 millióan töltötték ki a konzultációs kérdőívet, két eset lehetséges:

  1. A Fidesznek ennél jóval több választó adatai vannak meg, hiszen különben nem érné meg pártpénzből körbetelefonálni azokat, akik feltehetőleg már a legelső körben kitöltötték a kérdőíveket.
  2. A Fidesz valójában nem a konzultáció miatt hívja a szimpatizánsait, hanem hogy Szijjártó üzenetét végighallgatva tovább tüzelje a híveit.