Kigyulladt egy lakás a IX. kerületben

2017.11.16. 09:37 Módosítva: 2017.11.16. 11:22

Több olvasónk is jelezte csütörtök reggel 9 óra körül, hogy ég egy lakás a IX. kerületi Vaskapu utcában, képet is küldtek. 

A katasztrófavédelem azt írja, a társasház harmadik emeleti lakásában keletkezett tűz. A fővárosi tűzoltók elkezdték oltani a lángokat, emelővel is szerelnek egy vízsugarat - írják. A lakásban egy ember volt, aki időben elhagyta az ingatlant. A tűzoltók a közműszolgáltató szakembereit is a helyszínre hívták.

Helyszíni tudósítónk szerint a Vaskapu utca 6/A. egyik lakása égett. Egy ember könnyebben megsérült, őt a mentők a helyszínen ellátták. 

Az épületből öt embert kísértek ki. Az egységek a tetőn kisebb beizzásokat találtak, a tetőt megbontva egy vízsugárral ezeket az izzásokat is oltották. A tűzzel érintett lakás állapotát statikailag nem ítélték megfelelőnek, ezért statikust kértek a helyszínre, az alatta lévő lakás pedig lakhatatlanná vált, a lakó hozzátartozókhoz költözik. A tűzoltók a többi lakás állapotát is átvizsgálják - közölte a frissebb híreket a katasztrófavédelem.