Félmilliárdot kapott a balatoni szálló gyógyításra, de csak a wellness működik

2017.11.17. 09:55 Módosítva: 2017.11.17. 09:56

Már két éve nincs engedélye egy gyógyhotelnek Balatonmáriafürdőn, pedig a befektető erre kapott uniós támogatást – tudta meg a Népszava. 

Két éve, az avatóünnepségen Móring József, a megyei fejlesztési biztos hiánypótlóként emlegette az 524 millió forintból egy romos üdülő helyén megépült 18 szobás Arkánum Medhotelt. A pénz 70 százalékát az Európai Unió adta. Tripkovics Zsolt, a hotel sebész-főorvos tulajdonosa plasztikai sebészetet, fogászatot, szájsebészetet és az életmód-tanácsadást jelölte meg fő profilként, és az OEP által támogatott szolgáltatásokat is terveztek három év után.

A három évből kettő már eltelt, de a helyiek szerint esély sincs, hogy tb-re gyógyulhassanak a helyiek az impozáns épületben. A Népszava forrásai szerint az medhotelnek semmiféle egészségügyi engedélye nincs, egyszerű szállodaként üzemelt az elmúlt időszakban. Pedig a helyiek és szomszédos Balatonkeresztúr lakói számítottak arra, hogy nem kell majd a 15 kilométerre lévő Marcaliba utazniuk fogászati kezelésre, hiszen a tulajdonos állítólag már bele is egyezett, hogy a két helyi önkormányzat fizette volna a rendelő bérleti díját.

A tulajdonos elismert a Népszavának, hogy az engedélyezéssel akadnak gondok, de több kérdésre nem válaszolt. 

Az Átlátszó.hu számolt be egy hasonló esetről idén a túlparton lévő Balatonfüreden, amikor több mint 400 milliós támogatást nyertek el egy projektre medihotel címszóval, egészségügyi-turisztikai létesítmény létrehozására, de aztán végül luxus boutique hotel lett belőle.