Átnevezte a főügyészséget a Közös Ország Mozgalom

2017.11.20. 00:57

A Közös Ország Mozgalom aktivistái vasárnap ellenállási akciót hajtottak végre a Budai Várban, Zsidai Roy éttermébe ültek be transzparensekkel, hogy kinyilvánítsák azt a véleményüket, hogy "ma Magyarországon kizárólag a miniszterelnök családjának, azok tagjainak, és a hozzájuk szorosan kötődő strómanoknak van lehetőségük a gyarapodásra: nekik írják a törvényeket, számukra legalizálják a közvagyon megrablását jogszabályokkal, rendeletekkel, ahogy éppen a szükség kívánja" - írták közleményükben. 

Az akciót vasárnap este a főügyészségen folytatták, ahol a főügyészség tábláját egy pár percre kicserélték egy saját gyártású táblára, amire az volt írva: Mészáros Lőrinc meggazdagodásáért és büntetlenségének biztosításáért felelős Legfőbb Ügyészség. 

(A videót nagyképernyősre kitéve bele lehet tekerni.)

Mindezt azért tették, mert úgy látják, a Legfőbb Ügyészség legfontosabb feladata ma nem a közrend és a közvagyon védelme, hanem az, ami a táblán szerepel. 

KÖM-akció
KÖM-akció
Fotó: Közös Ország Mozgalom / Facebook

A rendőrség nem sokáig hagyta fent a táblát, igazoltatta az aktivistákat, udvariasan tájékoztatták őket arról, hogy szabálysértést követnek el a tábla kihelyezésével, megkérdezték, meddig szeretnének maradni, majd békében elváltak, miután Gulyásék politikai akciója véget ért.