Jolán
2 °C
4 °C

Egyelőre nem épül újabb kerítés a magyar határon

2017.11.23. 09:58

Magyarország csak abban az esetben kezdené meg a határvédelmi kerítés meghosszabbítását vagy új építését, ha az illegális migráció fő iránya tartósan áttevődne más, a román vagy az ukrán határszakaszra, mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális műsorában. Bakondi György közölte: egyelőre nem tapasztalják ezt, a román és az ukrán határ ellenőrzése a magyar és a határrendészeti partnerszervek közreműködése nyomán hatékony.

A kerítést nem örömünkben építettük, hanem a magyar lakosság biztonságának védelme érdekében, idézi az MTI Bakondit. A főtanácsadó szerint ugyan nem a 2015-ös mértékben, de most is folyamatos a nyomás a balkáni útvonalon, ahol most is mintegy 80 ezer menekült tartózkodik és szüntelen az utánpótlás a görög szigetekre érkezőkből.

A magyar határon sok ezren kísérlik meg az átjutást, ők a kerítés hiányában Nyugat-Európába mennének, mondta Bakondi György. A miniszterelnök főtanácsadója közölte: hiányolják a szolidaritást az Európai Unió részéről, ugyanis miközben a bolgár, a spanyol, a görög vagy a francia-brit kerítést "jó kerítésnek" tekintik az EU vezetői, a magyart bírálják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?