Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végre egy őszinte válasz a Balatoni Hajózási Zrt-től!

2017.11.24. 18:49

A 24.hu pénteki cikkében azt írja, több cikkben is foglalkoztak a balatonföldvári kikötő bővítésével, megírták például, hogy a helyi önkormányzat még tavasszal megvásárolta a kikötő egy részét a Balatoni Hajózási Zrt-től. Viszont furcsán olcsón: a 2230 négyzetméteres területet 8 millió forintért. "Ez azt jelenti, hogy a Balatonföldvár egyik legértékesebb részén lévő területet 3587 forintos négyzetméteráron adta el a hajózási cég az önkormányzatnak" - írja a lap, és hozzáteszik, most végre kaptak egy őszinte választ az ezt firtató kérdésükre a Balatoni Hajózási Zrt-től.

A cég válaszlevelében azt írta, a vezérigazgató úrral majd még egyeztetnek, és hétfőn küldik a részletes válaszokat. A levélben szereplő kérdések egyikénél viszont már elkezdték kitölteni azt, nyilván leginkább a saját szórakoztatásukra. Azt írták:

A BAHART NEM EZÉRT adta el az önkormányzatnak, hanem az egyéb, vázolt fejlesztési céljai és a gazdasági racionalitás okán, de mint a területen működő, a településsel együtt élő szolgáltató szervezetnek EZ A VÉLEMÉNYE, b.meg, mert mindenkinek közös érdeke, hogy a terület a jelenleginél színvonalasabb környezetben, valódi települési központként funkcionáljon a földváriaknak és az idelátogató helóturisztoknak. Meg az zsurnalisztagiliszta felmenőinek is, of course.

A lap rákérdezett, hogy mindig ilyen őszintén küldik-e a válaszokat, amire a cég azt írta, elnézést kérnek, ez természetesen tévesen ment ki, aki írta nem is hivatalosan nyilatkozó személy, 

Természetesen a Bahart kiemelten kezeli a sajtó érdeklődését. Magánvéleményeket nem veszünk alapul

– írta a cég, amiről október végén írtuk meg, hogy a következő cég lehet, amit bekebelez az állam. A cég most még a tóparti önkormányzatok tulajdonában van, 2002-ben szereztek benne 51 százalékos részesedést, az állam pedig 2008-ban mondott le 49 százalékos tulajdonrészéről, cserébe 1,4 milliárd forintos tőkeemelést írt elő. Ezt az összeget 2012-ig kellett volna előteremteniük az önkormányzatoknak, de aztán halasztást kaptak 2017. október 27-ig. A napokban jelent meg egy új kormányhatározat, amely március 31-ig elhalasztotta a feltőkésítésre vonatkozó döntést.

A legnagyobb tulajdonrésze 44 százalékkal Siófoknak van, a város a többi önkormányzattal ellentétben fel is készült arra, hogy befizesse a ráeső részt. A városvezetés viszont aggódik, mi lesz akkor, ha ők befizetik ezt a tőkejuttatási kötelezettséget, de beszáll az állam, az önkormányzatok tulajdonrésze 50 százalék alá csökken, és nem lesz érdemi beleszólásuk a cég ügyeibe.