Gémesi György: Olyan szinten átmosta az emberek agyát a sorosozás, hogy az már káros

2017.11.25. 10:20


A sorosozással a kormány olyan szinten mosta át az emberek agyát, ami már károsan hat, mondta Gémesi György a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Az Új Kezdet elnöke – aki pártjával együttműködést készül kötni az LMP-vel – szerint a kormány ezzel csak el akarja terelni a figyelmet a fontosabb problémákról, miközben olyan szintű jelenleg a korrupció az országban, amilyet ő még soha nem látott.

A legkeményebb MSZP-s kormányok idején is jutott nekünk pályázat, tudtunk fejleszteni. Ha most valaki nem hódol be, akkor nem kap semmit.

Gémesi szerint a 2018-as választásnak komoly tétje van, és bár stabilnak látszik a Fidesz támogatottsága, de fél év alatt még sok minden történhet. Elmondta, hogy nem lesz mindennek vége "nem fog bezárni Magyarország, ha újra a Fidesz nyer", bár már "most is rezeg a léc, már ami a jogállamiságot és a demokráciát illeti". 

"Ma már olyan szinten mosta át az emberek agyát az állandó sorosozás és migránsozás, hogy az már károsan hat. A kormány az állandó migránsozással eltereli a figyelmet a mindennapi problémákról, mint az egészségügy, a közoktatás, a fiatalok elvándorlása. Ráadásul korrupcióban tocsog az ország."

Gémesi elmondta, hogy 28 éves pályafutása során még nem találkozott ilyen szintű korrupcióval. Szerinte ez már a korrupció magasabb szintje, a törvénybe iktatott korrupció. 

A választásokkal kapcsolatban elmondta, hogy már azzal is elégedett lenne, ha nem lenne meg a fidesznek az 50 százaléka, hogy ne dönthessenek mindenről egyedül. Nem tartja kizártnak a Jobbikkal való koalíciót, bár ez szerinte úgy is csak a választás után fog kiderülni, addig pedig kár sokat beszélni róla.   • Hírek
  • Hírek