Szomorú, nagy barna folt éktelenkedik az ország karácsonyfáján

2017.11.27. 14:30

Az RTL Híradója számolt be riportjában arról, hogy a Parlament előtt felállított, ország karácsonyfájával történt valami. Valószínűleg a szállításnál sérülhetett meg, aminek eredményeképp most egyik oldalán egy nagy barna, kiszáradt folt van, a lombkorona alján a földre lógnak az ágai.

A fát felajánló tököli nyugdíjas házaspár nem akart nyilatkozni, az RTL úgy tudja, pénteken, amikor kivágták még rendben volt, de megnézve a videókat, talán a szállításnál sérülhetett meg. A fa több mint 40 évig állt a házaspár udvarán.

A kivágást és a szállítást több szakember végezte, speciális katonai járművel, rendőri és katonai felvezetéssel szállították a Kossuth térre, és a Honvédelmi Minisztérium a televízió kérdésére azt válaszolta, nagyon vigyáztak a szállításnál.

fafa
Fotó: Lovas Gergő

Az Index megkereste az Országgyűlés sajtóosztályát, hogy megtudjuk, észlelték-e a problémát, mit gondolnak, mikor sérülhetett meg a fa, menthető-e a helyzet vagy új karácsonyfára lesz-e szükség.

Az Országgyűlés sajtóosztály a következő választ adta:

"Az RTL Klub "Sérült az ország karácsonyfája" címmel megjelent összeállítással nem tudjuk mi a televízió célja, de biztos, hogy a csatorna nem tartozik az önzetlen felajánló család és segítőkész szervezetek sorába - beleértve a katasztrófavédelmet, a honvédséget és az Országgyűlés Hivatalát - , amely illetve amelyek azon fáradoznak, hogy az adventi időszak kezdetére mindenkinek, aki a Kossuth térre látogat örömére szolgáljon a látvány. A feldíszítés befejezésével, reméljük Ön és olvasóik is saját szemükkel győződhetnek meg az Ország Karácsonyfájának szépségéről".

Mondja el véleményét a Facebookon!