Szerda délig tartanak a lezárások

2017.11.28. 08:44 Módosítva: 2017.11.28. 08:45

A kínai és a közép-kelet- és kelet-európai országok kormányfőinek csúcstalálkozója miatt jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani Budapesten szerda délig. A BKK közlése szerint

  • szerda délig lezárják a forgalom elől a Lánchidat, a Széchenyi István teret, az Apáczai Csere János utcát és a környező utcákat, valamint a Pesti alsó rakpartot a Jászai Mari tér és a Március 15. tér között. A lezárás miatt a 16-os, a 105-ös, a 15-ös és 115-ös, és az éjszakai 916-os és 990-es busz közlekedési rendje változik.
  • Kedden déltől 21 óráig lezárják a Kossuth Lajos teret és környékét, 14-15 óra között, valamint este fél 8 és fél 9 között a Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat is. A lezárások az M2-es metrót, a 2-es villamos, a 70-es, 72-es, 78-as trolibusz, valamint 9-es, a 15-ös, a 115-ös busz közlekedését érintik. A csúcstalálkozótól függetlenül érdemes elkerülni az Árpád hidat, ahol balesetek nehezítik a közlekedést.
  • Szerdán 8-9 óra között lezárják az Attila utat és a Palota utat, majd 9-10 körül a Krisztina körutat is, a korlátozás miatt másképp jár az 5-ös, a 16-os, a 16A és 178-as busz. 10-11 óra között lezárják az Andrássy utat és a Hősök terét, 9 és 11 óra között ezért a kisföldalatti közlekedése szünetel. Várhatóan a 11 és 12 óra között mintegy 30 percre korlátozzák a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezető útszakaszok forgalmát - akinek ez idő tájt indul a repülőgépe, érdemes korábban elindulnia.
A forgalom alakulása kedden reggel a Google szerint
A forgalom alakulása kedden reggel a Google szerint

A járatpótlások rendjéről erre a linkre kattintva tájékozódhat. A hatóságok kérik, hogy aki teheti, a belvárosba ne autóval menjen, hanem válassza a tömegközlekedést.

Ha közlekedési káoszt tapasztal, írja meg, fotózza le és
Küldje el nekünk!

Hatalmas a tömeg a Combinón 

Kedd reggel a szokásosnál is zsúfoltabb volt a Combino, és a tömeg miatt lassabban is közlekedett. Kollégánk reggel fél kilenckor 10 percet várt a villamosra, majd ezután csak a másodikra fért fel nagy nehezen - de csak mert megkérte az ajtóban csimpaszkodókat, hogy szorítsanak neki még egy helyet.

Reggel fél nyolckor a 2-es metró is zsúfoltabbnak tűnt az átlagosnál, feltehetően azért, mert a hétfői káosz után többen úgy gondolták, hogy érdemesebb a kötött pályás közlekedést használni.

Mondja el a véleményét a Facebookon!