Simicska: Öngyilkosnak tart engem?

2017.11.28. 16:58 Módosítva: 2017.11.28. 19:00
Miután keddre virradóra Simicska Lajos, egykori fideszes, ma már erősen Fidesz-ellenes oligarcha ismét rágraffitizte egy plakátra, hogy Orbán geci, két tévécsatornának is nyilatkozott. Kérdezték a titkos Orbán-buktató fegyverről, Mészáros Lőrincről és Sorosról, de arról is, miért gecizi le időnként Orbánt.

Régóta bosszantott, meg azt mondták, a véleményemre kíváncsiak, hát ráírtam – így kommentálta az ATV-nek Simicska Lajos egykori fideszes oligarcha azt, hogy keddre virradóan egy graffitin ismét gecinek nevezte Orbán Viktort, ezúttal egy Soros-terves kormányzati plakáton.

Simicska, aki annak idején még kollégiumi szobatársa is volt Orbánnak, és csak 2014 után távolodott el tőle, 2015-ben hívta így a kormányfőt, de azóta már saját plakátjaira is festette fel ezt a minősítést.

Simicska Lajos a művével
Simicska Lajos a művével
Fotó: Simicska Lajos

Ettől jobban érzem magam

– felelte, amikor ismét az indokairól faggatták. "Alapvetően vidám ember vagyok, de így ki tudom adni a frusztrációt", ezt is mondta. Meg azt is, hogy "azt mondták, ne hagyja szó nélkül, hát nem hagytam szó nélkül".

Simicskát azt is kérdezték, van-e olyan titkos fegyvere, amivel meg tudná buktatni Orbánt. "Milyen titkos fegyver? Nem is értem, semmilyen titkos fegyverről nem tudok” - válaszolta az ATV-nek.

Szerinte amit csinált, az nem titkos fegyver, csak egy őszinte vélemény. Arról is beszélt, hogy ő többé már nem fog, nem akar beszélni Orbánnal, mert 2014 óta érzi és tudja, hogy itt diktatúra épül.

Simicska az RTL Híradónak is nyilatkozott, többek között az Orbánhoz most nagyon közel álló felcsúti gázszerelő-polgármesterről, Mészáros Lőrincről. Róla azt mondta, hogy egy „tehetségtelen senki”, régen is az volt, és az is marad, „bármennyi vagyont is írnak a nevére.”

Az RTL is kérdezte arról, van-e ilyen Orbán-buktató "atombombája", amire azt válaszolta: „Ugye nem gondolja komolyan? Ha a feltételezésből indulok ki, hogy ilyen van, az egy érdekes feltételezés. De egyet mondanék:

öngyilkosnak tart engem?

És hogy van-e szerinte Soros-terv? "Viccel? Én csak nevetek rajta."

A teljes ATV-s interjút itt nézheti meg.