Farkas Flórián: A cigányság csak a Fideszre szavaz

2017.11.29. 09:04

Azért támadják Farkas Flóriánt, hogy lejárassák a roma társadalmi integráció ügyét – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában a Lungo Drom elnöke, aki szerint az általa korábban vezetett Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korrupciós ügyei nem köthetők hozzá, így az ellene vádaskodók csupán politikai célokat követnek. Az ORÖ ellen több bűncselekménygyanús ügy miatt indult nyomozás. Jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az ügyészség és a rendőrség is több nyomozást folytat, bár visszafogottan halad, vizsgálódik az EU csalás elleni hivatala is. Tavaly az Emmi is visszakérte szinte a teljes támogatást, 1,6 milliárd forintot – igaz, ezután a szervezet 1,3 milliárdos tartozását elengedték.)

A kormány bizalmát töretlenül élvező Farkas szerint „a balliberális kormányok pusztítása után szinte az alapoktól” kellett elkezdeni a munkát. A 2011 és 2015 közötti időszak nem a botrányokról szólt, hanem az egyedülálló és igazoltan sikeres programokról, a magyarországi cigányság felemelkedési lehetőségéről, együttműködésben a kormányzattal, illetve a Fidesszel. A szakmaiság alapvető elvárás volt, így az élet számos területét érintő, oktatási, egészségügyi és szociális kezdeményezések valóban célt érhettek” – jelentette ki Farkas, noha idén februárban a Híd a munka világába felzárkóztatási programot a pénzügyi visszaélésekkel kapcsolatos nyomozások közepette inkább megszüntették.

Az ellene vádaskodó, a közéletből való távozását követelőknek üzenve Farkas azt is elmondta: „Elég a zavarkeltésből, a mesterséges botránykeltésből, itt az ideje, hogy folytassuk, megerősítsük azokat a korábban közösen indított kezdeményezéseket, melyek uniós szinten is egyedülálló eredményeket produkáltak.”

Kiderült még, hogy „a Lungo Drom kétharmados többséggel nyert a legutóbbi önkormányzati választáson, ilyen arányban vannak összességében képviselőink a különböző testületekben. Ez példátlan egység, bármelyik politikai párt megirigyelheti, pláne az ellenzék. Ezzel szemben állnak a széthúzást akarók, a cigányság sikerében valójában nem érdekelt szereplők. Arról ismerjük meg őket, hogy folyamatosan botrányt keltenek, miközben nincs szakmai programjuk, érdemi javaslatuk. A cigányságot pedig csak politikai haszonszerzésre használó liberális irányzat is kifulladt.”

Éppen ezért a cigányság csak a Fideszre hajlandó szavazni, hiszen a Fidesz az a párt, amelyik vállalta az ügyünket.

Viszont vannak, akik ezért nem akarják, hogy a romák jövőre megjelenjenek az urnáknál – mondta Farkas, nem titkolva, kikre gondol:

  • a botránykeltőkre;
  • és azokra, akik Európa, illetve Magyarország gazdasági és demográfiai problémáit a bevándorlással akarják orvosolni.