Budapesten többfelé havazott

2017.11.29. 06:27 Módosítva: 2017.11.29. 08:42

Bár a Magyar Közútkezelő szerdától az szinte egész országra hármas téli készültségi fokozatot rendel el, így a mintegy 32 ezer kilométeres országos közúthálózaton a következő napokban 24 órás szolgálatban, folyamatosan látják majd el a hóeltakarítási munkákat, egyelőre csak

Pest megye északi részén, Nógrád és Heves megye egyes területein lehet hó, igaz, ott akár 8 centiméternyi is eshet

közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A fővárosban és környékén már szerda reggel havazott, beszámolók szerint hóesés volt Pomázon, Budán a Pál-völgyi barlang környékén, de szállingózott a hó Zuglóban és a XIII. kerület egyes részeiben is.

Kisebb havas eső lehetséges szerda reggelig a Dunántúlon, illetve középső országrész északi részein, ónos eső Pest megye keleti részén, Fejér megye északnyugati részén lehetséges, később Komáromban és Veszprém megyében is lehet hasonlóra számítani, ezeken a területeken éjfélig két centiméter hó is eshet, de inkább havaseső valószínű.

Az utak csúszósak lehetnek mindenütt, különösen hajnalban, az éjszakai -1, -5 fokos fagyok után, ezért mindenképp indokolt a téli gumi az autókon.

Estétől a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegyégben eshet hó, havas eső. Az 5 cm körüli vagy feletti hómennyiség Nógrád és a Dunakanyar térségében valószínű síkvidéken, illetve a 300-400 méter felett az Északi-középhegység, illetve a Dunántúli-középhegység térségében várható.

A következő napokban az évszaknak megfelelően egy-két fokkal tovább hűl a levegő, de a nappali hőmérséklet még fagypont felett lesz. Csütörtökre azonban nagyobb területen várható enyhe havazás.

Önöknél is havazik? Vagy épp bikiniben koktéloznak a kertben?
Fotózza le, írja meg, és aztán küldje el nekünk!