Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elképesztő sikerről számolt be a közterület-fenntartás

2017.11.30. 07:05

Budapestet szerdán kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően változó halmazállapotú és intenzitású csapadékzóna érte el, döntően havazott, de volt havas eső, ónos eső, eső is, kezdi közleményét az FKF, azaz a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF). Hozzáteszik, méréseik szerint 2-5 cm hó esett.

Itt már retteg az ember, mi lesz a folytatás: leesett a hó, az első hó, na, ilyenkor bénul meg a fél főváros. A közlemény egyelőre csak azzal folytatódott, hogy „az FKF Nonprofit Zrt. 64 munkagéppel folyamatosan végezte először az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést, majd ott, ahol rendben voltak, megkezdtük a mellékútvonalak takarítását". És lecsapott A Mondatok Mondata:

Munkánk eredményeként hajnalban a BKV járatai rendben elindultak.

„A főutak vizesek, a mellékutak többsége latyakos, takarításukat a nappali műszakban folytatjuk” – teszik hozzá fegyelmezetten. Sőt:

Amennyiben napközben újabb havazás éri el a fővárost, munkagépeink visszatérnek a főútvonalakra.

Óriási ennyi! Ennyit a kételkedőkről, a huhogókról, a pesszimistákról, a morgolódókról. Lehet szépen hazamenni. Tömegközlekedéssel, akár.