Lukács
1 °C
14 °C

A roma értelmiséget fejlesztené a kormány

2017.11.30. 22:25

Roma Szakkollégiumi Tanácsot hoz létre a kormány a roma szakkollégiumi hálózat megerősítése, a roma értelmiségi réteg fejlődésének elősegítése céljából - derül ki a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent egyik kormányhatározatból.

A javaslattevő, véleményező, tanácsadó testület egyebek mellett véleményezi a roma szakkollégiumokat érintő jogszabályok tervezetét, közreműködik a roma szakkollégiumi hálózat fejlesztésében és részt vesz a már működő szakkollégiumokat roma szakkollégiumokká minősítő eljáráshoz kapcsolódó segédletek elkészítésében.

A tanács kilenctagú: elnöke a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár, rajta kívül a társadalmi felzárkózásért felelős területről a miniszter egy, a felsőoktatásért felelős területről szintén egy, a Magyar Rektori Konferencia egy, az Országos Roma Önkormányzat egy, a Roma Szakkollégiumok Egyesület pedig négy embert delegál. 

A testület megbízatása határozott időre, három évre szól. A tanács szükség szerint, de legalább félévente ülésezik. Munkáját titkárság segíti. A tagok nem részesülnek díjazásban - olvasható a kormányhatározatban. (via MTI)15%
7999 Ft
6800 Ft
15%
9999 Ft
8500 Ft