Laktanyaépítés miatt vágják a fákat Kaposvár egyedülálló parkjában

2017.12.01. 09:39 Módosítva: 2017.12.01. 10:59

Szita Károly, Kaposvár polgármestere májusban több helyi lapnak azt nyilatkozta, csak 7 százalékát  érintené a Cseri park területének a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályának szánt laktanya építése, és egyetlen fát sem kell kivágni, és épülhet futópálya, játszótér is. Többen a parkot, a fákat féltették, de L. Balogh Krisztina városi főépítész állította: nem tervezik a fák kivágását - írja a Népszava cikke

Kaposvár legnagyobb parkjába, a Cseri-parkba építenek laktanyát, és bár az alakulat ellen nem volt kifogása a helyieknek, a laktanya helyszínét sokan kifogásolták, ugyanis a Cseri park a település legnagyobb, a szakemberek szerint országosan egyedülálló adottságokkal rendelkező belterületi zöldövezete.

A Népszava májusban még azt írta, hogy nem fogadta el a közgyűlés a javaslatot, hogy kiemelt építési területként kezeljék a parkot. A közgyűlés végül megszavazta azt, hogy a város négyzetméterenként ötezer forintért adja át a Készenléti Rendőrségnek a húszhektáros park 1,3 hektáros részét. A beruházást a Strabag nyerte el, és meg is kezdődött, a helyiek pedig a napokban meglepve tapasztalták, hogy az ígéretekkel ellentétben sok fát kivágtak a park egy részében.

A Népszava megkereste a kaposvári önkormányzatot, kért-e engedélyt a kivitelező a fák kivágására, és ha igen és kapott is, akkor miért ígérték néhány hónapja, hogy a laktanya építése nem jár természeti károkkal, de még nem kaptak választ.