Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Életfogytiglant kapott két ember megöléséért egy kiskunhalasi férfi

2017.12.07. 19:33

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt két ember megöléséért és kifosztásáért a Kecskeméti Törvényszék egy 60 éves kiskunhalasi férfit csütörtökön, írja az MTI.

A vádlott és az első áldozata fiatal koruk óta ismerték egymást, barátok voltak.  2011 októberében közösen terményt akartak lopni egy környékbeli gazdaságból, de összevesztek azon, hogy mikor kezdjék el a rablást. Ezután a későbbi elítélt egy kalapáccsal agyonverte a társát, majd visszament a tanyájára és lefeküdt aludni.

Hajnalban aztán az holttestét a tanya területére húzta és egy gödörben elásta. Négy év múlva azonban valaminek kiásta a maradványokat és egy a tanyától néhány száz méterre lévő erdőben szórta szét azokat, amiket 2016 februárjában találtak meg rőzsegyűjtők. 

A vádlott később egy nőismerősét is megölte. A gyilkosságot előre eltervezte: nála volt a korábban használt kalapács, a fejére sapkát, kezeire munkavédelmi kesztyűt, cipőjére ruhadarabokat húzott, majd elrejtőzött a fák között annál a csárdánál, ahol a nő italozott. A nő éjfél körül, ittasan indult haza, amikor a férfi utánasietett és a kalapácsával őt is agyonverte. Ezután a holttestet a földes út szélére húzta, és magához vette a nála lévő 2 liter bort. 

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a legsúlyosabb büntetés a vádlott beismerő vallomása mellett is indokolt. Azonban az ügyész, a vádlott és a védő is három nap gondolkodási időt kért az esetleges jogorvoslati kérelem bejelentésére.