Szélvihar tombol az ország északnyugati részén

2017.12.11. 22:17

Rendkívül erős szél számos tennivalót ad Győr-Moson-Sopron megye tűzoltóinak – írja a katasztrófavédelem honlapja. Az ország északnyugati részén kicsavart és úttestre, háztetőre dőlt fák, leszakadt villanyvezetékek, megtépázott tetőzetek miatt kérnek segítséget az egységektől.

  • Markotabödögén, a Petőfi utcában egy nyolc méter magas fenyőfa dőlt egy épületre, Csornáról és Bősárkányról érkezett tűzoltói segítség a fa eltávolításához;
  • Az öttevényi Fő utcában tövestül fordított ki a szél egy fát, amely kárt tett egy lakóház teraszában és kéményében;
  • Győrújbaráton, a Nagy Lajos utcában egy ház kertjéből dőlt ki a fa, félig elfoglalva az utat;
  • Győrött a Szent István úton egy társasház tetejét bontotta meg a szél, a Rónay Jácint utcában egy autóra dőlt egy fa, a Vasvári Pál utcában egy kisteherautó gurult meg a széltől a tó felé, a városi hivatásos tűzoltók a jármű kiékelésén dolgoznak, a Paptagi utcában egy ház tetejére borult fát távolítanak el a pannonhalmi tűzoltók.

Az erős szél a határátlépést is megakasztja: a rendőrség közleménye szerint a 84-es számú főút ausztriai oldalán, Siegendorf település határában az erős szél megrongált egy főút melletti gyárat, ezért az utat lezárták. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ezért kéri, hogy a gépjárművezetők a soproni határátlépési pont helyett, ha tehetik, válasszák a kópházi vagy a fertőrákosi határátlépési pontokat.