Eszter, Eliza
11 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Budaörsre támadt a Fidesz, mert a város egy rasszizmusellenes szervezethez csatlakozna

2017.12.12. 06:17 Módosítva: 2017.12.12. 06:25

Szerdán szavaz a budaörsi képviselő-testület arról, hogy a város csatlakozzon-e a rasszizmusellenes European Coalition of Cities Against Racism (ECCAR) nevű szervezethez, írja a Magyar Idők. Nagy Sándor András, a budaörsi Fidesz elnöke a Magyar Időknek azt mondta: tiltakoznak ez ellen, mert szerinte

mindaz, amit ez a szervezet képvisel, ellentétes a budaörsiek elveivel.  

Nagy szerint ugyanis az ECCAR fő célja nem a rasszizmus elleni harc, hanem az illegális bevándorlás elősegítése. A szervezetnek van egy 10 pontos akcióterve arról, hogyan kell a menekülteket integrálni (integrálni nem az illegális bevándorlókat szokták, hanem az elismert és az állam által befogadott menekülteket - a szerk.)

Nagy Sándor András
Nagy Sándor András
Fotó: fideszbudaors.hu

Nagy szerint az akcióterv egyik pontja arról szól, hogy a választójoggal nem rendelkező menekülteket politikai hatalommal ruházzák fel. "A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy migránstanácsok alakulnának, amelyek megválasztanák ugyancsak migráns elnöküket" - írja a Magyar Idők. Az  akcióterv egy másik pontja arról szól, hogy vegyenek fel migránsokat a polgármesteri hivatalokba a dolgozók közé, próbálta riogatni a budaörsieket Nagy András.  

Bíró Gyula, Budaörs  alpolgármestere a lapnak azt mondta: nem menekültek  integrálása miatt szeretne Budaörs vezetése csatlakozni az ECCAR-hoz. Bíró szerint Budaörsön nincs rasszizmus, de szerintük

a csatlakozásban van olyan lehetőség, amelyből lehet tanulni.

A szervezet segítségével például a városban fejleszteni lehetne az oktatás terén a kulturális sokszínűséget vagy a bűncselekmények konfliktuskezelését.  A szervezetben az éves tagdíj 500 euró, azaz kb. 157 ezer forint.