Gulyás: Kampány indult Pócs János ellen

2017.12.12. 16:32

Fel sem merült Pócs János fideszes képviselőben, hogy pártja sorosozós kampánya közepén a facebookjára posztolt "ő volt a soros" feliratú, legyilkolt disznó képét majd bárki is Soros Györggyel köti össze. Képviselőtársaiban sem merült fel hasonló.

A fideszes politikusok alacsony absztrakciós képességéről Gulyás Gergely a Fidesz szóvivője tartott sajtótájékoztatót. Más témákat is érintve elmondta, Pócsban semmi bántó szándék nem volt a képpel, a disznóvágásról posztoló fideszes ellen azonban most kampány indult, ami "szándékosan félremagyarázza" a képet. Olyan jelentést tulajdonítanak neki, amit Pócs nem szándékozott.

„A Soros-kampánynak a része nem a kitett kép, hanem az arra adott válaszok” - mondta Gulyás. Szerinte egyébként is, a Fidesz védelmére "mindenki számíthat, akit hite, véleménye és különösen származása miatt bármilyen alaptalan támadás ér.”

Gulyást kérdezték az ÁSZ és a Jobbik ügyéről is. Ugye az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott pártfinanszírozásnak minősítette azt, ahogy a Jobbik olcsó plakáthelyekhez jutott Simicska Lajos cégeitől. 331 millió 660 ezer forintos tiltott hozzájárulást állapítottak meg, ekkora büntetést kapnak, és ennyivel csökkentik a Jobbik állami támogatását is.

Gulyás szerint a Jobbik és a volt fideszes képviselő vezette Állami Számvevőszék (ÁSZ) vitájához a Fidesznek nincs köze. Tagadta azt a korábbi sajtóhírt is, miszerint Simicska korábban meg a Fideszt támogatta hasonló módon piaci ára alatti plakáthelyekkel. Bár a szerződéseiket nem tervezik nyilvánosságra hozni, de azt mondta, ő úgy tudja, hogy "a Fidesz akkor piaci áraknak megfelelően jutott plakáthelyekhez, ez pedig most nem így történt.” (via: 444)  • Tippek
  • Lakáshitel